Кому мають виплатити 10 пенсій одразу: роз'яснення експерта.

Зображення з роз'ясненням експерта про виплату 10 пенсій одразу
Зображення з роз'ясненням експерта про виплату 10 пенсій одразу

Право на одноразову грошову допомогу отримали деякі пенсіонери

Експерт з пенсійного забезпечення Сергій Коробкін пояснив, як призначається пенсія за вислугу років та кому надається одноразова грошова допомога у розмірі 10 пенсій. Він зазначив, що це право належить певній категорії пенсіонерів, зокрема лікарів, вчителів, соціальних працівників, спортсменів та артистів, які мають право на пенсію за вислугу років.

Експерт пояснив: "Одразу 10 пенсій виплачують тим, хто має 35 років стажу для чоловіків і 30 років для жінок на відповідних посадах".

Зазначається, що раніше багато категорій працівників отримували пенсію за вислугу років, але після пенсійної реформи 2017 року більшість видів цих пенсій скасували. Зараз право на дострокову пенсію за вислугу років мають лише артисти зі стажем 20-35 років та силовики, чий пенсійний вік регулюється окремими законами.

Сергій Коробкін додав: "Військові та поліцейські йдуть на пенсію в середньому в 51 рік, прокурори - в 47 років, а судді отримують пенсію в середньому близько 55 років".

Експерт підкреслив, що отримати одноразову допомогу у розмірі 10 пенсій може тільки та людина, яка працювала на відповідній посаді протягом усього життя і досягла пенсійного віку. Варто відзначити, що правила отримання цієї виплати досить суворі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua