Конфіскація у керівників МСЕК незаконно нажитого: НАЗК дало роз’яснення.

Конфіскація незаконного майна у керівників МСЕК
Конфіскація незаконного майна у керівників МСЕК

Національне агентство з питань запобігання корупції стверджує, що керівників медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) можна покарати лише за недостовірне декларування. Вони стали декларантами з 2023 року і раніше не могли бути притягнуті до відповідальності.

Агентство також повідомляє, що щодо посадовців МСЕК та інших декларантів, НАЗК має повноваження ініціювати питання про їх притягнення до відповідальності за недостовірне декларування та інші порушення антикорупційного законодавства.

Агентство зазначає, що воно не має права складати документи для конфіскації коштів або активів у керівників МСЕК, але існують інші органи та процедури для цього.

Для притягнення посадовців МСЕК до відповідальності за незаконне збагачення або конфіскацію активів, необхідно внести зміни до Кримінального та Цивільного процесуального кодексів України. НАЗК вже готує проект змін до цих кодексів на виконання рішення РНБО.

Керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяну Крупу та її сина, начальника обласного Пенсійного фонду Олександра Крупу затримали за незаконне збагачення. Під час обшуків в їхніх місцях знайшли майже $6 млн готівки.

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупі. Вона була взята під варту на 60 діб з можливістю внесення застави в розмірі понад 500 млн грн.

Міністерство охорони здоровʼя перевірило та скасувало висновки про встановлення інвалідності 74 військовозобовʼязаним Хмельницьким МСЕК.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua