Корупція в системі ВЛК: скільки проваджень було відкрито цього року.

Кількість проваджень проти ВЛК за рік
Кількість проваджень проти ВЛК за рік

СБУ розпочала 14 кримінальних проваджень стосовно протиправних дій співробітників ВЛК

Служба безпеки України (СБУ) з початку 2024 року розпочала 14 кримінальних проваджень проти співробітників військово-лікарських комісій (ВЛК) через їх незаконні дії. Про це повідомили у командуванні Медичних сил ЗСУ після зустрічі з керівниками підрозділів ВЛК, спільно проведеної з СБУ з метою запобігання корупційним проявам.

За даними СБУ, у ході розслідування проваджень цього року проти 31 особи було пред'явлено звинувачення у вчиненні корупційних злочинів.

У двох випадках слідчими виявлено протиправну діяльність співробітників ВЛК, які діяли у складі організованих злочинних груп.

Зазвичай корупційні злочини, вчинені представниками військо-лікарських комісій, класифікуються за численними статтями Кримінального кодексу України, включаючи статті, пов'язані із хабарництвом, вимаганням неправомірних вигод, зловживанням службовим становищем та іншими.

У командуванні Медичних сил ЗСУ заявили, що будь-які прояви корупції є неприпустимими і завдають шкоди інтересам держави, зокрема, її обороноздатності.

Виявлено незаконне збагачення керівниці МСЕК Хмельницької області

У минулому тижні було виявлено незаконне збагачення керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) Тетяни Крупи та її сина – начальника обласного Пенсійного фонду Олександра Крупи. Під час обшуків у їхньому місці проживання було виявлено майже 6 млн доларів у готівці.

Очільник Хмельницької обласної військово-адміністративної групи Сергій Тюрін прокоментував цю ситуацію, зауваживши, що розміри злочину вражають своїм цинізмом.

7 жовтня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для Тетяни Крупи, яку було затримано за незаконне збагачення. Вона повинна залишатися під вартою до 3 грудня з можливістю сплати застави в розмірі понад 500 млн грн.

Крім того, партія "Слуга народу" розпочала процедуру імперативного мандата щодо Тетяни Крупи, яка очолює Хмельницький обласний центр медико-соціальної експертизи.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua