Корупційний скандал із головою МСЕК: у одній з областей вдалися до рішучих дій.

Корупційний скандал із головою МСЕК
Корупційний скандал із головою МСЕК

На Волині посилюють заходи для запобігання корупції в установах, які мають вплив на мобілізацію. Голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко повідомив, що правоохоронні органи отримали завдання перевірити рішення МСЕК та ВЛК.

«Корупційний випадок з МСЕК в одній з областей сколихнув всю країну. Цинізм та зухвалість ситуації просто вражає», – написав він у соцмережі.

Після наради з керівниками правоохоронних органів, ТЦК, СП, медичних закладів, медико-соціальних експертних комісій та управління охорони здоров'я, було вирішено, що правоохоронці розпочнуть перевірку рішень МСЕК та ВЛК.

«Якщо виявиться, що рішення прийняті без обгрунтування, вони будуть переглянуті. Також ми почнемо роботу щодо виявлення корупційних правопорушень у сфері діяльності МСЕК та військово-лікарської експертизи», – йдеться у повідомленні.

Управлінню охорони здоров'я Волинської облдержадміністрації доручено посилити моніторинг рішень МСЕК та ВЛК.

Раніше було повідомлено, що керівниця Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяна Крупа була затримана працівниками Державного бюро розслідувань і їй було пред'явлено підозру. Також було виявлено незаконне збагачення у неї та її сина, який є начальником обласного Пенсійного фонду.

При обшуках в кабінеті керівниці МСЕК знайшли $100 тис., фальшиві медичні документи, списки осіб, які уникають призову, із фальшивими діагнозами. Також працівники ДБР знайшли гроші та коштовності на суму майже $5 млн 244 тис., €300 тис. та понад 5 млн грн.

Сергій Тюрін, голова Хмельницької обласної військово-цивільної адміністрації, заявив, що вражають масштаби цинізму в цій ситуації.

Пресслужба Хмельницької обласної ради підкреслила, що таке особисте збагачення шляхом незаконних схем є неприпустимим, особливо в умовах війни. 


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua