Кремль боїться руйнування Керченського мосту - військовий експерт.

Кремль хвилюється про руйнування Керченського мосту - військовий експерт
Кремль хвилюється про руйнування Керченського мосту - військовий експерт

Український капітан запасу: Керченський міст ще здатний виконувати свою функцію

Андрій Риженко, український капітан запасу, заявив, що Керченський міст, незважаючи на серйозні пошкодження, ще може виконувати роль логістичного шляху для російських військ, які окупують Крим. Він вважає, що єдиний спосіб зупинити постачання матеріальних ресурсів - зруйнувати міст.

Хоча Керченський міст був серйозно пошкоджений 8 жовтня 2022 року, впродовж року проводилися ремонтні роботи. В даний час по мосту проходять пасажирські поїзди, але проїзд ешелонів з боєприпасами і паливом обмежений. Загалом, лише 25% вантажів, що йдуть до Криму, перевозяться через міст. Решту перекидують через Приазовський перешийок, де будується нова залізниця. Риженко вважає, що Керченський міст потрібно розглядати як операційний ціль для перерізання логістичного шляху російських військ у Криму.

Щоб це зробити, необхідно провести ряд дій, зосередившись на ударах і ефектах, щоб негативно вплинути на постачання противника. Головна слабкість противника полягає в тому, що міст є єдиним засобом постачання вантажів. Риженко переконаний, що українські військові докладають зусиль для аналізу цих аспектів.

Крім того, капітан вказав на те, що противник вже відчуває можливість атаки, оскільки він посилив систему протиповітряної оборони біля мосту. Також було побудовано складну конструкцію, яка ускладнює підйом морських дронів для підриву мосту. За словами Риженка, противник дуже боїться руйнування Керченського мосту, а його страхи є обґрунтованими.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua