Кремль продовжить набір нових військових через систему криптомобілізації — ISW.

Кремль продовжить набір військових
Кремль продовжить набір військових

Уряд Російської Федерації збирається виділити 90 млрд рублів (948 млн доларів) на одноразові виплати для контрактників у період з 2025 по 2027 рік. Це свідчить про намір Росії задовольняти військові потреби на фронті в Україні за допомогою фінансових заохочень. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Наразі російським військовим за підписання контракту пропонують одноразову виплату в розмірі 400 000 рублів (приблизно 4200 доларів), а в окремих регіонах сума може перевищувати 1 мільйон рублів. Кремль планує залучити 225 000 нових контрактників протягом наступних трьох років, проте ISW вважає, що такі темпи набору малоймовірні.

Російська влада збільшила фінансові заохочення через низькі результати поточних зусиль щодо набору, проте цього недостатньо для підтримки стабільного формування нових сил, необхідних для активних бойових дій в Україні.

За оцінками аналітиків, президент Російської Федерації Володимир Путін намагається уникнути ще однієї хвилі часткової мобілізації, подібної до тієї, що була у 2022 році, але залишає собі можливість оголосити її у разі серйозної кризи.

Нагадаємо, Кремль планує збільшити видатки на війну, проте тримає цю інформацію від громадян - про це повідомляє ISW.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua