Кремль зазнав поразки з русифікацією України - президент Фінляндії.

Президент Фінляндії виступає проти русифікації України
Президент Фінляндії виступає проти русифікації України

Фінляндіянський президент заявив про поразку Росії у спробі підпорядкувати Україну

Президент Фінляндії Александр Стубб заявив, що Росія зазнала повної поразки у спробі підпорядкування і русифікації України. Він зробив це заяву під час спільної пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою. За словами Стубба, Захід повинен був рішучіше реагувати на російську агресію у Грузії в 2008 році, на анексію Криму в 2014 році та на початок повномасштабного вторгнення РФ в Україну у 2022 році. Європа стала "напівпостійною залізною завісою" з одного боку - Росією і Білоруссю, а з іншого - рештою континенту. Він також зазначив, що Росія не змогла роз'єднати Європу і США.

Фінляндський президент підтримує мирний план України і закликає до залучення країн Глобального Півдня

Президент Фінляндії висловив свою підтримку Президенту України Володимиру Зеленському і його мирному плану. Він вважає, що справедлива мирна угода між Україною і Росією буде прикладом для розв'язання конфліктів у світі. Стубб також закликає до залучення країн з Глобального Півдня до мирних переговорів, з особливим акцентом на роль Китаю. Він висловив занепокоєння тим, що є країни, які підтримують Україну, але є й такі, які хочуть дистанціюватися від цієї ситуації.

Фінляндіянський президент закликає до мирного процесу

Президент Фінляндії закликає до мирного процесу і зазначає, що цей момент повинен бути визначений самою Україною і президентом Зеленським. Він підкреслює, що якщо Росія може безкарно атакувати менші країни, це стане прикладом для інших авторитарних режимів у світі.

Джерело: Укрінформ


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua