Крим у напрузі: РФ нагнітає страх про можливі удари України.

Спостереження російських військ в Криму
Спостереження російських військ в Криму

Росія встановлює свою контроль над інформаційним простором в тимчасово окупованому Криму та розповсюджує паніку щодо можливих дій України на півострові.

Експертка НІСД та "Національної платформи стійкості та згуртованості" Юлія Тищенко поділилася такою інформацією в ефірі телеканалу FREEДОМ.

"Якщо ми говоримо про Крим, то російські ЗМІ та інформаційний простір пропагандують такі історії, що Росія завжди перемагає, а Україна винна у всьому... Там шириться Хвиля хвилювання щодо можливих ударів з боку України та можливої військової операції на півострові. Це викликає паніку серед населення", - заявила вона.

Росія має повний контроль над інформаційним простором у Криму, де активно відбувається пропаганда на користь Росії та чистка мас-медіа від небажаних матеріалів та точок зору.

"Після Москви, Крим є другим за кількістю кримінальних справ, що ґрунтуються на "фейкових звинуваченнях проти російської армії" та "дискредитації". Також існує багато фальсифікованих звинувачень на основі інших російських законів проти наших громадян. Це свідчить про те, що люди поширюють правдиву інформацію, а Росія та окупаційна влада намагаються її заборонити", - підкреслила Юлія Тищенко.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua