Куди вкласти невелику суму грошей.

Куди вкласти невелику суму грошей
Куди вкласти невелику суму грошей

Пасивний дохід завжди здається привабливим. По суті, можна нічого не робити, і при цьому постійно отримувати дохід. В цілому думка, як примножити невелику суму грошей, виникає у багатьох українців. Навіть в складних умовах 2024 року ситуація мало чим змінилася. 

Розбираючи тему, куди вигідно вкласти невелику суму грошей, слід розглянути різні варіанти. Адже єдиного відповіді, куди краще вкласти невелику суму грошей, немає. Кожен може вибрати свій спосіб, як отримувати пасивний дохід. При цьому рішення, куди можна вкласти невелику суму грошей, можна змінювати. Тобто інвестувати можна постійно, використовувати різні способи, потім по-іншому вкласти кошти. Так вдасться примножити свій дохід. 

Куди можна інвестувати невелику суму грошей? 

як примножити невелику суму грошей

Інвестування давно є досить популярним способом “розумно” заробляти. Це досить ефективний спосіб, який точно по силам кожному. По суті, спочатку потрібно вкласти певну суму, щоб потім зняти в рази більше доходу. 

Важливо розуміти, що успішне вкладення коштів вимагає ретельного аналізу, планування та вибору відповідних фінансових інструментів. У 2024 році в Україні існує безліч варіантів, як з мінімальними ризиками і навіть без великих витрат вкласти гроші і отримати дохід.

Найпопулярнішим видом інвестування, який навіть не особливо потрібно вивчати, можна вважати банківський депозит. В умовах, коли економіка країни нестабільна, такий вид інвестування ще більш значущий. Цей варіант підходить для тих, хто не готовий ризикувати і шукає надійний спосіб зберегти капітал з мінімальним доходом.

куди краще вкласти невелику суму грошей

Які плюси банківських депозитів: 

  1. Досить висока надійність. Гроші знаходяться під захистом банку, а депозити в більшості українських банків страхуються державою.

  2. Мінімізація ризиків. Звичайно, повністю виключати такі ризики не можна, але зазвичай банки дають досить вагомі гарантії. 

  3. Такий вид вкладів досить зручний і простий. Відкриття депозиту можна онлайн через мобільний додаток банку.

Такий спосіб інвестування має і свої недоліки. Отримати багато доходу від банку не можна. Там є певний відсоток, але він зазвичай досить низький. Особливо, якщо депозит створено на короткий термін. Також у інвестора є обмеження по доступу до грошей. В більшості випадків депозити передбачають обмеження на дострокове зняття.

Для невеликих сум банківський депозит може стати непоганим початком, особливо якщо ви готові чекати і не плануєте використовувати ці гроші в найближчому майбутньому.

Вклад у крипту 

куди вигідно вкласти невелику суму грошей

З розвитком криптовалюти з її децентралізацією, крипта стає ще одним способом інвестування. Криптовалюта — це один з найбільш ризикованих, але й потенційно високодохідних інструментів інвестування. В останні роки інтерес до цифрових активів в Україні значно зріс, і в 2024 році криптовалюта залишається на слуху.

Плюси такого виду вкладів: 

  1. Досить високі доходи. Тобто, якщо правильно вибрати монети, то їх курс може швидко зростати. Тоді й прибуток буде великим. 

  2. У такого виду вкладу і висока доступність. Для початку вам не потрібно володіти великою сумою грошей — можна купити невелику кількість криптовалюти.

  3. Висока ліквідність. Криптовалюту можна легко продати або обміняти в будь-який час.

У крипти є і свої недоліки. Криптовалюти підлягають різким коливанням курсів, що може призвести як до великого прибутку, так і до значних збитків. Також купуючи крипту, можна натрапити на шахраїв. 

куди можна вкласти невелику суму грошей

Починати слід з популярних криптовалют, таких як біткойн (Bitcoin) або ефіріум (Ethereum), які вважаються більш стабільними і перевіреними часом активами.

Облігації та акції 

Є ще один вид вкладів, який може підійти для новачка в інвестуванні. Облігації — це боргові цінні папери, за якими емітент зобов'язується повернути вам вкладені гроші з відсотками в певний термін. Які плюси такого вкладу: 

  1. Досить висока надійність. 

  2. Дохід, який точно буде в певному розмірі. Інвестор точно знає, скільки отримає доходу по облігації до моменту її погашення.

  3. Висока доступність. Купити облігації можна через брокера, і для цього не потрібна велика сума.

У такого інвестування є й свої недоліки. Порівняно з акціями або криптовалютою, облігації приносять менший дохід. Ліквідність такого вкладу також може бути низькою. Інвестиції в облігації підходять тим, хто не хоче ризикувати і віддає перевагу стабільному, хоча й не дуже високому доходу.

Акції — це долеві цінні папери, які дають вам право на частину прибутку компанії (дивіденди) і можливість заробити на зростанні вартості цих акцій. Вкладення в акції — це один з найпопулярніших способів примножити капітал.

куди можна інвестувати невелику суму грошей

Плюси такого вкладу: 

  1. Досить висока доходність. Акції успішних компаній можуть значно зрости в ціні, що приносить інвесторам високий дохід.

  2. Деякі компанії виплачують дивіденди своїм акціонерам, що дозволяє отримувати пасивний дохід.

Це досить доступні системи заробітку. Проте, таке інвестування має й свої недоліки. Це ризики втратити кошти. Якщо компанія терпить збитки або падає в ціні, акції можуть знецінитися, що призведе до збитків для інвестора. Також у випадку з акціями потрібно постійно проводити аналіз ринку. 


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua