Кулеба висловився про "причетність" України до перевороту в Малі.

Кулеба висловився про
Кулеба висловився про "причетність" України до перевороту в Малі

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба категорично заперечує звинувачення у підтримці українських повстанців, які напали на урядові війська Малі і найманців з російської групи Вагнера.

Bloomberg повідомляє, що глава МЗС України зробив цю заяву під час прес-конференції в Порт-Луї на Маврикію, де відбувається дипломатичний скандал між Україною і Малі та Нігер.

"Україна ніколи не діяла проти регулярних армій інших країн, окрім Росії. Ми не зацікавлені у конфліктах з африканськими державами. Наша мета - захист України від російської агресії", - наголосив Кулеба.

Представник української військової розвідки Андрій Юсов зробив заяву про надання Києвом допомоги повстанцям-туарегам у їхній боротьбі з малийськими військами та найманцями з групи Вагнера. Ця заява призвела до розриву дипломатичних відносин України з Малі та Нігером.

Малі

Кулеба вважає рішення Малі та Нігеру поспішними та безпідставними, а також можливими спробами ізолювати Україну.

"Те, що уряд Нігера наслідував Малі, наводить на думку про спробу скоординувати ізоляцію України", - додав глава МЗС.

Візит Кулеби до Африки є частиною зусиль України з посилення підтримки проти російської агресії. Проте ситуацію ускладнює те, що деякі африканські країни залишаються нейтральними, а деякі, такі як Малі та Нігер, відкрито підтримують Росію.

Дмитрий Кулеба / Фото: Reuters

Незважаючи на ці виклики, Україна продовжує свою дипломатичну місію в Африці. Під час візиту до Маврикію Кулеба підписав угоду про взаємне скасування візових вимог, що є кроком у розвитку двосторонніх відносин.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua