Кулеба закликав прискорити постачання ППО після удару по Полтаві.

Кулеба закликає прискорити ППО після удару
Кулеба закликає прискорити ППО після удару

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав своїх західних партнерів негайно доставити системи протиповітряної оборони після того, як Росія атакувала Полтаву.

Він зробив це заяву під час інтерв'ю на CNN.

Єдиний спосіб перехопити таку ракету - мати систему Patriot або систему ППО SAMP/T, оскільки лише вони здатні перехоплювати балістичні ракети

Кулеба зауважив, що російська атака на військовий інститут та лікарню в Полтаві є доказом необхідності пришвидшення поставок систем протиповітряної оборони в Україну. Росія використала балістичну ракету, яка достигла цілі швидким часом, не даючи людям можливості уникнути її.

Міністр виразив надію, що ця трагедія стане каталізатором для виконання всіх обіцянок та ухвалення нових зобов'язань з надання допомоги Україні.

Нагадаємо, 3 вересня Росія влаштувала двобальну ракетну атаку на військовий інститут в Полтаві та лікарню, розташовані поруч. Кількість загиблих становить 51 особу, а ще 219 людей отримали поранення.

Раніше НАТО домовився надати Україні сім систем протиповітряної оборони, але деякі з цих систем Patriot ще не були доставлені.

Нагадаємо, Сирський прокоментував ракетний обстріл Полтави: країна-агресор понесе відповідальність за злочини.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua