Курс на перезавантаження: Леммі вирушає до Китаю з місією покращення двосторонніх зв'язків.

Історична зустріч Леммі та китайських представників
Історична зустріч Леммі та китайських представників

Міністр закордонних справ Великобританії відвідає Китай на наступному тижні

За інформацією Reuters, Міністр закордонних справ Великобританії, Девід Леммі, планує відвідати Китай наступного тижня з метою перегляду політики попереднього уряду щодо Китаю.

Леммі обговорить низку питань з китайськими чиновниками у Пекіні та з представниками британських фірм у Шанхаї.

Китайське Міністерство закордонних справ поки не надало жодної інформації щодо цього візиту, проте висловило сподівання на розбудову партнерства з Великобританією.

Згідно з джерелами, Міністр фінансів Великобританії, Рейчел Рівз, також планує поїздку до Китаю найближчим часом.

Основна мета візиту полягає в відновленні торгових та інвестиційних переговорів між Великобританією та Китаєм, які не проводилися з 2019 року, а також у плануванні нових інвестицій.

Відносини між країнами ускладнені питаннями щодо Гонконгу, звинуваченнями у шпигунстві та будівництвом нового посольства Китаю в Лондоні.

Проте, Великобританія та Китай є важливими торговими партнерами, з 5% загального обсягу торгівлі, що доводить значимість торговельних зв'язків між ними.

Можливість покращення відносин між країнами вимагає вирішення розбіжностей та знайтий спільної основи для співробітництва.

У минулому році, заяву британського уряду із забороною імпорту продукції, виготовленої примусовою працею в Китаї, підтримав високопоставлений депутат Великобританії від лейбористів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua