Курська операція ЗСУ показала, що Росія готова жертвувати своїми територіями - експерт.

Українські війська в Курській операції
Українські війська в Курській операції

Дії Збройних сил України в Курській області поставили Росію в складне положення і свідчать про готовність Росії пожертвувати своїми територіями та громадянами. Про це заявив експерт Центру міжнародних досліджень Одеського національного університету ім. І. І. Мечникова Денис Кузьмін в інтерв'ю телеканалу FREEДOM.

Операцією в Курській області Україна продемонструвала свою сильну сторону, використовуючи несподівані та креативні рішення, які були приховані навіть від українських союзників. Росія, зі свого боку, продемонструвала світові, а також своїм громадянам, що вона готова пожертвувати частиною своїх територій

Згідно з Кузьміним, Росія показала непоправне ставлення до місцевого населення Курської області.

Була проведена евакуація частини людей, а частину залишили без допомоги. Росія продемонструвала інше ставлення до місцевого населення та території, що зараз знаходиться під контролем Збройних сил України

Кузьмін також зауважив, що навіть російська пропаганда не може представити присутність українських військ в Курській області як окупацію з втратами серед цивільного населення. Його слова підтверджуються різницею у діях Збройних сил України та російської армії на інших територіях та підтримкою партнерів України.

НАТО та Європейський Союз, як офіційні інституції, підтримали Курську операцію від імені всіх союзників. Країни Східної Європи, зокрема Балтія, завжди підтримували та продовжують підтримувати Україну. Курська операція вразила не тільки російську владу, але й союзників України, багато з яких не очікували таких оригінальних дій від ЗСУ.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua