Курська операція: ЗСУ розкрили втрати ворога (відео).

Військові позначили втрати противника на фронті
Військові позначили втрати противника на фронті

Управління стратегічних комунікацій ЗСУ повідомило, що від початку Курської операції РФ втратила на цій ділянці майже 18 тисяч осіб - убитих, поранених і полонених бойовиків.

Станом на 25 жовтня ворог втратив на Курщині 17 819 військових. З них 6 662 особи - безповоротні, 10 446 - санітарні, 711 - полонені.

Крім того, ЗСУ знищили 45 танків, 256 броньованих бойових машин, 565 одиниць автомобільної техніки, 99 артилерійських систем і 5 РСЗВ.

На основному українському виступі в Курській області українські сили просунулися на захід від Борок, південний схід від Суджі. Проте російські війська відбили позиції на схід від Обухівки, південний схід від Коренево.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заперечив заяву Путіна про оточення Сил оборони України на Курщині.

Кремль встановив нові дедлайни для своїх військ: до 1 лютого 2025 року отримати повний контроль над Курською областю. Проте цей термін вже не вдасться виконати. Крім того, планується створення буферної зони на територіях України до 25 лютого. ЗСУ повинні були бути викинуті до середини жовтня, але їм вдалося досягти певних успіхів останніми тижнями.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua