Курська операція ЗСУ розвінчала перевагу Росії в РЕБ - ЗМІ.

Курська операція ЗСУ перевага Росії
Курська операція ЗСУ перевага Росії

Під час Курської операції українська система радіоелектронної боротьби (РЕБ) та розвідка стали вирішальними факторами успіху. Ці системи "засліпили" росіян і надали українцям важливу розвідувальну інформацію.

Експерт з Королівського інституту об'єднаних служб, Томас Вітінгтон, розповів про цю технологію в інтерв'ю Der Spiegel.

Вітінгтон зазначив, що методи та технології РЕБ і розвідки є найсекретнішою частиною російсько-українського конфлікту. Вони рідко згадуються у звітах, на відміну від танків або БМП, але вони мають велике значення у війні.

Експерт пояснює, що Україна має свої власні та закордонні системи РЕБ, які є надзвичайно ефективними. Україна також має сильних програмістів, які розробляють спеціальні алгоритми для протидії російським системам. Вони вміють розбиратися в електромагнітному спектрі та виявляти, як Росія використовує ці системи.

В результаті, росіяни втрачають здатність наводити артилерію за допомогою безпілотників і загалом мають неповну картину ситуації на полі бою. РЕБ також допомагає українцям отримувати розвідувальну інформацію, розкриваючи російські засоби комунікації.

Російські системи РЕБ виявилися менш ефективними, ніж очікувалося. Їх провал в Курську викликав серйозні сумніви у відповідних колах.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua