Кращі криптобіржі для обміну криптовалюти.

Кращі криптобіржі для обміну криптовалюти
Кращі криптобіржі для обміну криптовалюти

Криптовалюта є важливим інструментом для багатьох інвесторів. Щоб продавати або купувати крипту, потрібні біржі. Це спеціальні платформи, які значно спрощують увесь процес заробітку. 

Щоб вибрати для себе такий варіант, необхідно використовувати рейтинг криптобірж. Є й інші критерії, як підібрати найкращі криптобіржі (наприклад, з низькою комісією або найкращі за швидкістю проведення операції). В цілому, ТОП криптобірж може допомогти швидко підібрати платформу для покупки та продажу крипти. 

Рейтинг бірж криптовалют: ТОП найкращих

Рейтинг найкращих бірж складений на основі критеріїв, як зручність або комісія. Також ТОП найбільші крипто біржі може включати нові платформи, які тільки розвиваються, але вже пропонують нові переваги для користувачів. Зазвичай ТОП 10 криптобірж, які надійні, допоможуть продати або купити крипту, скорочуючи час на вибір такої платформи. 

рейтинг криптобірж

Почнемо з того, що криптовалютні біржі — це ключові платформи, через які здійснюється покупка, продаж та обмін цифрових активів. Тобто без біржі не можна купити або подати крипту. Це необхідний посередник. 

З ростом популярності криптовалют, кількість бірж збільшується, і користувачам стає все важче вибрати надійну та зручну платформу для обміну криптовалюти. Складнощі в цьому сенсі стосуються саме обилиці таких платформ. Проте, якщо говорити про ТОП, то в ньому зазвичай з'являються вже давно перевірені біржі. 

Які критерії взагалі вказують на якість такої платформи: 

  1. Надійність і безпека. Це один з головних критеріїв при виборі біржі. Перевірені платформи забезпечують високий рівень безпеки для захисту коштів користувачів. 

  2. Комісії. Кожен обмін на біржі супроводжується комісією. Важливо враховувати розмір комісії за торгові операції (трейдинг), за вивід коштів і депозити, щоб розуміти реальні витрати на обмін криптовалюти.

  3. Висока ліквідність біржі дозволяє швидко купувати та продавати криптовалюти за найбільш вигідними ринковими цінами.

  4. Підтримувані валюти. Різні біржі пропонують різні набори криптовалют для торгівлі. Якщо інвестора цікавить торгівля не лише популярними активами, як Bitcoin, Ethereum, Litecoin, але й менш розповсюдженими токенами, потрібно переконатися, що біржа підтримує їх.

  5. Зручність інтерфейсу відіграє важливу роль, особливо для новачків. Простий і інтуїтивно зрозумілий інтерфейс допомагає уникнути помилок при здійсненні угод.

Хороші біржі працюють з тих країн, де активно використовується крипта. Такі платформи дотримуються законодавства, а користувачі можуть бути впевнені в захисті своїх коштів.

найкращі криптобіржі

У хороших бірж є й постійна підтримка клієнтів. Це допоможе в першу чергу новачкам, але стане в нагоді й досвідченим інвесторам. 

Binance

Якщо потрібна найпопулярніша біржа з тих, що зараз функціонують, то це безсумнівно Binance. 

Binance — це одна з найбільших і популярних криптовалютних бірж у світі. Вона активно функціонує з 2017 року й за ці роки стала найпопулярнішою. 

Що може дати Binance:

  1. Досить низькі комісії. Binance пропонує одні з найнижчих комісій на ринку. Стандартна торговельна комісія складає всього 0,1%, а при використанні токена Binance Coin (BNB) користувачі отримують знижку в розмірі 25%.

  2. Великий каталог криптовалют. Binance підтримує більше 500 різних криптовалют і токенів, включаючи рідкісні активи, що робить її однією з найрізноманітніших бірж.

  3. Одна з найвищих ліквідностей. Завдяки величезному обсягу торгів, Binance пропонує високу ліквідність, що особливо важливо для великих трейдерів.

  4. Біржа використовує різні протоколи захисту. Цікавий факт, що після зламу в 2019 році компанія покращила заходи безпеки й компенсувала користувачам усі втрачені кошти.

  5. Окрім торгівлі, на платформі можна брати участь у стейкінгу, кредитуванні криптовалюти та інших DeFi-послугах.

В цілому, ця біржа досить універсальна. Але в неї є свої недоліки. Binance стикалася з рядом юридичних проблем у різних країнах, що може створити обмеження для користувачів у деяких юрисдикціях. Тобто в деяких країнах просто неможливо використовувати цю біржу. 

Для новачка ця біржа досить складна для розуміння. У платформи багато інструментів, але в них можна й швидко заплутатися. 

Coinbase

 топ криптобірж

Це ще одна платформа, яку активно використовують інвестори. Вона одна з найстаріших. Була заснована біржа в 2012 році. Які плюси біржі: 

  1. Простота в використанні. Coinbase — це відмінна платформа для новачків.

  2. Coinbase використовує холодне зберігання для 98% коштів користувачів, що значно знижує ризики зламу. Компанія також застрахувала активи, які зберігаються на платформах.

  3. Біржа регулюється в США і має всі необхідні ліцензії, що робить її безпечною для американських користувачів.

Також біржа дає можливість купувати крипту за фіат. Тобто можна використовувати різні класичні гроші. 

У Coinbase є свої недоліки. На відміну від Binance, Coinbase стягує відносно високі комісії за транзакції — до 1,5% за угоду. Також у платформи є деякі обмеження по крипті. 

Kraken

Ще одна популярна платформа для покупки та продажу крипти. Kraken — це криптовалютна біржа, яка була заснована в 2011 році.

Плюси валюти: 

  1. Kraken має одну з найкращих систем безпеки в індустрії. 

  2. Платформа підтримує торгівлю з використанням фіатних валют (класичні гроші). 

  3. Kraken пропонує конкурентоспроможні комісії, які починаються з 0,16% для мейкерів і 0,26% для тейкерів.

У платформи є велике кількість інструментів. У платформи є й свої недоліки. Перш за все, це не дуже зручний інтерфейс. Також є й свої обмеження по підтримці клієнтів. 

KuCoin

KuCoin — це біржа, яка швидко стала однією з провідних криптовалютних платформ завдяки своїм низьким комісіям і великій кількості доступних криптовалют. Вона досить популярна серед новачків. 

рейтинг бірж криптовалют

KuCoin пропонує доступ до більш ніж 600 криптовалют і токенів, включаючи рідкісні активи. Також у платформи низькі комісії, а ще є багато додаткових послуг. Платформа надає такі послуги, як стейкінг, кредитування криптовалют і участь в IEO.

У біржі є й мобільний додаток, що дуже зручно, якщо потрібен доступ до крипти в дорозі чи в іншому місці. Що стосується недоліків, то KuCoin не так суворо регулюється, як Coinbase або Kraken. Тобто існують деякі ризики. Є й свої обмеження по фіатам, які можна використовувати. 

Huobi Global

Huobi Global — це одна з найбільших бірж в Азії, заснована в 2013 році, яка пропонує широкий асортимент криптовалют і токенів для торгівлі.

Найважливіше, що біржа підтримує більше 500 криптовалют і токенів. Це більше перевагу, особливо для новачків. 

Що стосується недоліків, то у біржі є обмеження по доступу. Через регулювання, біржа може бути недоступна для громадян ряду країн, включаючи США.

Bitfinex

Bitfinex — одна з найстаріших і найбільших криптовалютних бірж, орієнтована на професійних трейдерів. Тобто новачкам з цією біржею буде складно. 

OKX (колишній OKEx)

OKX — це одна з провідних криптовалютних бірж, яка пропонує широкий спектр торгових та інвестиційних інструментів.

Серед плюсів біржі різноманіття торгових пар, а ще безліч інструментів для торгівлі. 

Серед недоліків обмеження у фіатних валютах, а ще й постійні обмеження. 

Bybit

Bybit — це одна з найкращих платформ для торгівлі деривативами на криптовалюти. Біржа популярна серед трейдерів, які хочуть спекулювати на рухах ціни біткоїна та інших активів. Новачкам з цією біржею буде не так і просто, але у платформи дуже багато переваг. Тому на неї точно варто звернути увагу. 

В першу чергу, у Bybit досить висока ліквідність на ринку. Bybit є однією з провідних площадок для торгівлі ф'ючерсами та іншими похідними інструментами на криптовалюти.

найбільші крипто біржі

Біржа пропонує й низькі комісії. Вони одні з найнижчих для торгівлі деривативами. Перевагою є й простота самої платформи. Навіть новачки досить швидко можуть розібратися, як і що працює. 

Що стосується недоліків, то у платформи обмежена підтримка спотової торгівлі та повна відсутність підтримки фіатних депозитів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua