Львівська експосадовиця, яка відмовилася встати під час гімну, подасть у суд.

Експосадовиця Львова - позиватиме до суду
Експосадовиця Львова - позиватиме до суду

Колишня посадовиця Львівської обласної військово-цивільної адміністрації Лідія Данько намір подати до суду на волонтерку Лесю Менкуш-Мальків, яка опублікувала відео з нею в соцмережах. Відео показує, як Данько показує середній палець, не вставши під час виконання гімну. Цю інформацію надала Лідія для видання Zaxid.net.

Лідія Данько намір подати до суду через розповсюдження особистих даних та образу честі і гідності. Вона поділилася своєю версією подій, зазначивши, що в той момент вона листувалася з робочими питаннями по телефону.

Данько розповіла, що одна з учасниць акції на підтримку українських полонених і зниклих безвісти сіла поруч з нею на лавці в сквері. Потім до них підійшли інші жінки, одна з яких схопила її за наплічник, а коли Лідія попросила її не робити цього, її назвали бидлом.

Через певний час одна з жінок почала переглядати її телефон з листуванням, і коли Данько просила її зупинитися, тоді її назвали сепаратисткою. За словами Лідії Данько, це тривало приблизно півгодини, але вона не могла піти, оскільки мусила завершити свої справи.

Також вона заявила, що вона б встала, якби встигла закінчити свої справи під час виконання гімну України.

Але мені пізніше не дали цього зробити, на мене почали напирати, запихати телефон в обличчя. Мене почали штовхати і трясти. Цей жест (середній палець - ред.) був адресований одній конкретній жінці, яка тривалий час психологічно тиснула на мене, - розповіла Лідія.

Крім того, Лідія Данько заявила, що вона не намагалася втекти від поліції і спілкувалася з правоохоронцями біля входу до Львівської обласної ради. Вона також стверджує, що не проявила жодної неповаги до національних символів держави.

Нагадаємо, що в Львові жінка відмовилася встати під час виконання державного гімну. Вона працювала у Львівській обласній військовій адміністрації, з якої її звільнили після поширення відео.

На відео можна побачити, як жінка сидить на лавці на вулиці, коли навколо неї інші люди співають національний гімн. Авторка відео зауважує, що в цей час відбувається акція на підтримку українських полонених і зниклих безвісти. Жінка, відео з якою поширили в мережі, продовжувала сидіти на лавці і не піднімалася. Вона не змогла цього зробити навіть після прохання.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua