МАГАТЕ зробило тривожну заяву про ядерну безпеку на Запорізькій АЕС.

МАГАТЕ Запорізька АЕС безпека ядерна
МАГАТЕ Запорізька АЕС безпека ядерна

Ситуація з ядерною безпекою на Запорізькій атомній станції погіршується

Голова Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі заявив, що стан справ на Запорізькій АЕС погіршився через удар безпілотника по дорозі біля території станції.

Знову ми бачимо ескалацію загроз ядерній безпеці та безпеці Запорізької АЕС. Я залишаюся надзвичайно стурбованим і повторюю свій заклик до максимальної стриманості з усіх сторін і до суворого дотримання п'яти конкретних принципів, встановлених для захисту електростанції

За інформацією МАГАТЕ, вибухівка, яку передавав безпілотник, здетонувала поза охоронною зоною станції. Місце зіткнення сталося недалеко від ставків для охолоджувальної води та приблизно за 100 метрів від Дніпровської лінії електропередачі - єдиної лінії, що забезпечує енергопостачання ЗАЕС.

Офіційні українські установи, включаючи "Енергоатом", наразі не коментують ситуацію.

Раніше росіяни заявили, що Україна планує атакувати Курську та Запорізьку атомні електростанції, однак Георгій Тихий з МЗС спростував ці заяви.

Керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко попереджає, що Росія може готувати ядерну провокацію.

У них не спрацював сценарій звинуватити нас в тероризмі і напасти на Курську АЕС, тому вони тепер починають вигадувати про "брудну бомбу" та нашу можливу провокацію. Це свідчить про те, що Росія може готувати теракт

Нагадаємо, російські солдати готуються до оборони Курської АЕС через наближення ЗСУ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua