Майже 70% українців підтримують дії влади у боротьбі з енергокризою – соцопитування.

Люди з прапорами і веселим обличчям
Люди з прапорами і веселим обличчям

Більшість українців задоволені боротьбою з енергетичною кризою

Більше 66% українців задоволені та вважають ефективними заходи влади з боротьби з енергетичною кризою, виявило соціологічне дослідження. З них 12% вважають заходи цілком ефективними, а 54% - скоріше ефективними. Таку інформацію повідомила соціологічна група Рейтинг.

Згідно з дослідженням, найбільше українців інформовані про відновлення зруйнованих енергооб’єктів (50%), отримання міжнародної допомоги у вигляді фінансів та енергетичного обладнання (38%), а також про посилення захисту інфраструктури (36%). Про розвиток розподіленої генерації та збільшення імпорту електроенергії знають менше опитаних - лише 19-20%.

За результатами опитування, 8% респондентів не мають достатньої інформації про жоден із заходів. Молодші вікові групи, в цілому, більше обізнані про ініціативи, спрямовані на покращення ситуації в енергетиці.

Більшість опитаних (93%) заявили, що завжди вчасно сплачують рахунки за електроенергію. 6% регулярно сплачують рахунки вчасно, а 1% не сплачують їх вчасно.

Дослідження проводилося з 20 до 23 вересня серед українців віком 18 років і старше в усіх регіонах, за винятком тимчасово окупованих територій Криму, Донбасу та місць з відсутністю українського мобільного зв'язку. Вибірка респондентів враховувала демографічні характеристики населення.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua