Макрон нагадав Нетаньяху, що Ізраїль був створений рішенням ООН.

Емманюель Макрон і Беньямін Нетаньяху обговорюють розподіл влади
Емманюель Макрон і Беньямін Нетаньяху обговорюють розподіл влади

Президент Франції Еммануель Макрон наголосив на необхідності дотримання рішення ООН прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху.

Нетаньяху не повинен забувати, що його країна була створена рішенням ООН

Макрон звернув увагу на голосування Генеральної Асамблеї ООН у листопаді 1947 року, яке припинило британський мандат у Палестині та поділило землю на єврейську та арабську держави.

Останнім часом Макрон та Нетаньяху активно заявляють про загострення напруги між Ізраїлем та "Хезболлою", яке загрожує втягнути Ліван та його цивільне населення.

Нещодавно президент Франції закликав припинити постачання зброї Ізраїлю у інтерв'ю французькому радіо, що викликало протест з боку Нетаньяху.

Заява Макрона про неігнорування рішення ООН стосується ситуації на півдні Лівану та ізраїльських обстрілів миротворців ООН, які були засуджені 40 країнами у заяві в суботу.

На дворі інцидент на півдні Лівану, де двоє співробітників ООН отримали поранення, що змусило Париж закликати посла Ізраїлю в Франції.

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню підтвердив цей випадок у вівторок, заявивши, що Ізраїль нехтує резолюціями ООН.

Саме резолюція ООН створила Ізраїль, одна з перших

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua