Малюк і Буданов розповіли про пріоритети в обміні військовополонених із РФ.

Малюк і Буданов розповіли про пріоритети обміну військовополонених з РФ
Малюк і Буданов розповіли про пріоритети обміну військовополонених з РФ

Служба безпеки України активно займається звільненням українських захисників з полону. Голова СБУ Василь Малюк повідомив про це під час спільного брифінгу з керівниками інших силових відомств та Уповноваженим Верховної Ради з прав людини.

За його словами, співробітники СБУ разом з іншими силами оборони активно шукають російських військовослужбовців для обміну. Це задача є пріоритетною і була поставлена Президентом Володимиром Зеленським.

Малюк повідомив, що переговорна група, яка займається підготовкою обмінів, буде розширена. В неї увійдуть представники СБУ, ГУР, МВС, ЗСУ, СЗР та уповноважений. Він сподівається, що це дозволить ефективніше працювати над поверненням українських захисників додому.

Також була успішна операція спецпризначенців Служби безпеки України, під час якої було захоплено більше сотні російських військовослужбовців, включаючи офіцерів та представників підрозділу "Ахмат".

Зараз з полоненими росіянами працюють військова контррозвідка та слідчі СБУ, які документують воєнні злочини, скоєні ними на території України. Після проведення всіх передбачених законом процедур, українська сторона зможе провести перемовини щодо їх обміну.

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів про стратегію повернення наших людей з російського полону. "Спочатку будуть звільнятися тяжко поранені, жінки, ті, хто перебуває у полоні вже довгий час, а також воїни з підрозділу "Азовсталь", - зазначив він.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua