Масове «замінування»: поліція повідомила про результати перевірки 60% закладів.

Результати перевірки масового «замінування»
Результати перевірки масового «замінування»

Злочинців регулярно надсилають підроблені повідомлення про замінування об'єктів в Україні. Основною метою цих дій є створення хаосу та затрати ресурсів правоохоронних органів. Проте на щастя, перевірки наявності вибухівок у 60% закладів уже проведені поліцією, і виявлено жодної загрози. Решту об'єктів продовжують перевіряти. Наразі кількість надісланих повідомлень залишається невідомою, але половина з них вже установилася як фальшива.

У поліції підкреслюють, що ці маніпуляції тривають вже третій рік. Зокрема, Росія використовує їх для створення масового паніку та виснаження нашої системи безпеки. Правоохоронці закликають громадян бути уважними та залишати будівлі при отриманні повідомлення про можливе замінування.

Громадяни повинні пам'ятати, що існує кримінальна відповідальність за надсилання неправдивих повідомлень, яка може призвести до позбавлення волі на до 8 років.

Сьогодні столицю охопила Хвиля замінувань державних установ та навчальних закладів. Евакуація та перевірки здійснюються на місцях. Також повідомляється, що понад 60 дипломатичних установ отримали анонімні повідомлення про загрозу на їх територію.

МЗС України заявило, що вони планують підвищити рівень безпеки в дипломатичних установах. Дипломати уже співпрацюють з правоохоронними органами для проведення додаткових перевірок.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua