Масштабна перевірка справ про інвалідність: МОЗ скасувало десятки рішень.

МОЗ скасувало десятки рішень про інвалідність
МОЗ скасувало десятки рішень про інвалідність

МОЗ перевіряє рішення про інвалідність, прийняті під час воєнного стану

Міністерство охорони здоров'я України провело масштабну перевірку рішень, що стосуються встановлення інвалідності, які прийнялися під час воєнного стану. Ця перевірка була здійснена для того, щоб переконатися у виконанні рішення РНБО та нового законодавства, повідомляють Українські Новини.

Протягом вересня-листопада 2023 року було перевірено 53 734 справи чоловіків призовного віку (віком 18-60 років), із яких 781 справу відібрано для подальшого розгляду.

«Друга Хвиля перевірок, що стосувалася червня 2024 року, охопила справи чоловіків у віці 25-50 років з інвалідністю II та III групою. За результатами перевірки 543 з 37 891 справ потребували додаткового розгляду», - зазначається в повідомленні.

В ході опрацювання більш ніж 18 779 медико-експертних справ було виявлено 3 146 сумнівних рішень МСЕК, які будуть піддані додатковій експертизі. В результаті перевірок було скасовано 74 експертні рішення: 38 рішень про зміну інвалідності з ІІ групи на ІІІ, а також 36 рішень про повне скасування інвалідності.

Наразі ведеться співпраця з правоохоронними органами щодо розслідування можливих порушень. Зокрема, перевіряється робота Хмельницької медико-соціальної експертної комісії в рамках кримінального провадження.

Ці заходи є частиною системної роботи держави, спрямованої на виявлення та запобігання зловживанням при встановленні інвалідності під час воєнного стану.

Раніше президент Зеленський терміново скликав РНБО у зв'язку з скандалами, пов'язаними з мобілізацією та прокурорами.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua