Масштабна повінь у Індонезії: 13 загиблих, рятувальні роботи тривають.

Масштабна повінь в Індонезії: загиблі та рятувальні роботи
Масштабна повінь в Індонезії: загиблі та рятувальні роботи

У провінції Північне Малуку в Індонезії сталася масштабна повінь, унаслідок якої загинули щонайменше 13 людей. Ще двоє були поранені. Повінь спричинена сильними дощами, які спустошували десятки будинків, зокрема село Руа. Зараз тривають рятувальні роботи, а точнішіше влада закликає місцевих жителів дотримуватися інструкцій і бути пильними щодо евакуації. Організації надають допомогу постраждалим районам.

«Ми закликаємо людей залишатися пильними та виконувати вказівки влади щодо можливих наступних повеней», - заявив представник Національного агентства з питань надзвичайних ситуацій Індонезії, Абдул Мухарі.

Гуманітарна допомога в районах, що постраждали, потребується в наметах, ковдрах, матрацах, брезентах та інших предметах першої необхідності. Україна бажає провести чесні переговори з Росією, якщо їх буде відкрито. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з китайським колегою Ван І в Гуанчжоу.

Кулеба також підкреслив, що роль Китаю є важливою у досягненні справедливого миру в Україні і відповідає стратегічним інтересам Китаю. В результаті зустрічі Китай і Україна домовилися розглядати та планувати двосторонні відносини на довгостроковій перспективі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua