Мер Лондона закликав конфіскувати майно російських бізнесменів.

Мер Лондона закликає конфіскувати майно російських бізнесменів
Мер Лондона закликає конфіскувати майно російських бізнесменів

Мер Лондона закликав конфіскувати власність росіян, пов'язаних з Путіним

Мер Лондона Садік Хан закликав міністерство житлово-комунального господарства Великої Британії до конфіскації власності росіян, пов'язаних з диктатором Володимиром Путіним. За інформацією ВВС, Садік Хан написав листа до міністра житлово-комунального господарства Майкла Гоува. Мера більше цікавить виручка від продажу цієї власності, яку він пропонує передати українським біженцям. Саме це майно, яке було придбане росіянами, вартістю 1,1 млрд фунтів стерлінгів (понад 1,3 млрд доларів) у 2022 році, можна використати для будівництва 4000 недорогих житлових будинків, стверджує Transparency International.

"Це може передбачати надання доступного житла українцям, для яких Лондон став домівкою після виїзду з України через вторгнення Путіна", - зауважив Хан.

Також Хан закликав відновити програму Ukraine Family Scheme, яка дозволяла українцям повторно об'єднатися з родичами, які знайшли притулок у Великій Британії. Крім того, мер Лондона вимагає конфіскувати активи російських бізнесменів під час повномасштабної війни в Україні, а також створити реєстр іноземних власників нерухомості у місті. Хан також зазначає, що поточних запобіжних заходів недостатньо для уникнення сплати податків та приховування активів.

Джерело: Слово і діло


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua