Месенджер Telegram планує створити аналог Youtube.

Telegram планує створити аналог Youtube
Telegram планує створити аналог Youtube

Telegram запускає конкурс для розробників відеоплеєра

Відомий месенджер Telegram оголосив про намір створити свій власний відеохостинг, що нагадує YouTube. І для цього компанія організувала конкурс, де розробники повинні створити новий відеоплеєр, який буде вбудований у додаток.

Згідно з офіційним повідомленням Telegram, призовий фонд конкурсу складає 50 000 доларів. Роботи можна подавати до 25 жовтня 2024 року, 23:59 за дубайським часом (UTC+4). Оголошення результатів конкурсу заплановане на листопад 2024 року.

Основні вимоги до нового відеоплеєра - підтримка як відео, так і аудіо. Він замінить поточний AVPlayer і буде працювати в межах додатка, без переходу до зовнішніх браузерів. До вимог також включається сумісність з iOS 12 і новішими версіями, підтримка HLS-стрімінгу і автоматичне налаштування якості відео залежно від швидкості Інтернету.

Спочатку нову функцію планують додати у версію Telegram для iOS. Потім вона з'явиться на пристроях з Android і в десктопній версії месенджера.

Організатори конкурсу підкреслюють, що веб-представлення для відтворення аудіо або відео заборонено. Учасники можуть реалізувати все в нативному коді або використовувати гібридне рішення, де керування даними відбувається в JavaScript, а відтворення - в нативному коді.

Переможці конкурсу отримають можливість подальшої співпраці з Telegram. Компанія буде тестувати представлені рішення на пристроях з iOS від версії 12 до 18.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua