Мільйонні штрафи та увʼязнення. Одна з країн Європи заборонила сурогатний туризм.

Заборона сурогатного туризму у Європі
Заборона сурогатного туризму у Європі

Італія заборонила виїзд за кордон для пар, які хочуть народити дитину через сурогатне материнство

Закон був ухвалений сенатом Італії за результатом голосування, в якому 84 члени підтримали його, а 58 проголосували проти. Це рішення викликало критику з боку ЛГБТ-спільноти.

Противники закону, які висловили свою думку під час протесту, стверджують, що він ускладнює можливість мати дітей, що є серйозною проблемою в країні зі спадом народжуваності.

«Якщо у когось народжується дитина, йому слід дати медаль. Тут замість цього вас відправляють у в'язницю... якщо у вас немає дітей традиційним способом. Це жахливий закон. Такого немає в жодній країні світу», - заявив Франко Грілліні, ЛГБТ-активіст.

Сенаторка Лавінія Меннуні, представниця партії "Брати Італії", підтримала закон, заявивши, що матринство є неповторним і не може бути заміненим. Вона вважає, що такі заходи необхідні для боротьби з сурогатним материнством.

Цей закон є частиною соціально-консервативної програми прем'єр-міністерки Італії Джорджії Мелоні, яка вважає себе християнською матір'ю. Вона стверджує, що діти повинні виховуватися тільки в сім'ях з чоловіком і жінкою.

Джорджа Мелоні вже раніше виражала свою неприхильність до сурогатного материнства та одностатевих "шлюбів". Вона зобов'язується продовжувати боротьбу з політикою, яка дозволяє гомосексуальним парам усиновлювати або мати дітей через сурогатне материнство.

Закон також поширює заборону на сурогатне материнство на громадян, які виїжджають до країн, де цей процес є легальним, і передбачає покарання у вигляді двох років ув'язнення та штрафу до 1 мільйона євро.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua