Мінцифри повідомило, скільки посвідок в «Дії» сформували іноземці.

Мінцифри іноземці заявили освідчення
Мінцифри іноземці заявили освідчення

Мінцифра оголосила про успіх проєкту "Дія" для іноземців

За два роки з моменту запуску проєкту "Дія" для іноземних громадян, ними було сформовано понад 20 тисяч посвідок. Про це повідомив глава Мінцифри Михайло Федоров.

Згідно з його словами, 26 вересня Кабінет міністрів підтвердив успішність цього проєкту, тому відтепер електронні посвідки використовуються постійно.

"Дією" було сформовано понад 18,3 тисяч посвідок на постійне проживання та понад 2,8 тисяч посвідок на тимчасове проживання", - зазначили представники Мінцифри.

Голова Мінцифри також повідомив, що ведеться робота над зручним способом поділу копій посвідок через "Дію" для українців. Він також оголосив про презентацію програми u-Residency для іноземців. За словами Федорова, ця програма надаст змогу відкривати рахунки, вести бізнес та платити податки в Україні онлайн.

Зазначимо, що "Дія" тепер дозволяє морякам делегувати повноваження без звернення до нотаріуса. За словами Мінцифри, вони цифрують морські послуги, щоб зробити їх більш зручними і прозорими.

Додамо, що з 9 вересня Мінцифра запустила онлайн-шлюб у "Дії". Тепер одружитися можна в кілька кліків. Федоров також зазначив, що завдяки онлайн-шлюбу військовослужбовці та пари, які знаходяться віддалено одне від одного, зможуть одружитися незважаючи на обставини, відстань між містами або навіть країнами.

Крім того, "Дія" отримала три нові документи. Мінцифра додала свідоцтва про шлюб, розірвання шлюбу і зміну імені.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua