Мінекономіки прокоментувало інформацію про друк повісток на 900 млн гривень.

Обговорення друку повісток на 900 млн грн
Обговорення друку повісток на 900 млн грн

Розпорядження щодо друкованих повісток для службового користування

За інформацією Міністерства економіки України, розпорядження про друк 900 тисяч повісток для службового користування є правдивим, але воно має гриф "Для службового користування".

"Судово-юридична газета" отримала підтвердження на свій запит.

Згідно з відповіддю Міністерства, 24 вересня 2024 року було прийнято розпорядження №915-р Кабінету Міністрів України "Про виділення коштів на зміцнення обороноздатності держави" з грифом "Для службового користування".

Міністерство економіки підготувало проект розпорядження та пояснювальну записку з відповідним грифом на виконання рішення Кабінету Міністрів України від 24 вересня 2024 року та на підставі доручення Прем'єр-міністра України до листа Міністерства оборони.

У міністерстві також зазначили, що Міністерство оборони було залучено Секретаріатом Кабінету міністрів України до розгляду запиту "Судово-юридичної газети", зокрема як розробник інформації для підготовки розпорядження.

З огляду на секретність документа та з метою запобігання витоку інформації про підготовку сил оборони, Міністерство економіки пропонує звернутися до Міністерства оборони для отримання обґрунтувальних матеріалів до розпорядження.

Раніше було повідомлено, що до кінця 2024 року планується надрукувати 900 тисяч повісток та відправити їх до військовозобов'язаних. Завдяки оновленню законодавства та впровадженню додатку Резерв+, Міністерство змогло зібрати актуальну інформацію про місця проживання військовозобов'язаних.

Фінансування друку та відправлення повісток буде здійснюватись за рахунок резервного фонду державного бюджету. Для цього Міністерству оборони виділено 71,82 млн. грн. В процесі будуть задіяні ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" та АТ "Укрпошта", вартість послуг становитиме 17,82 млн грн. та 54 млн грн. відповідно.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua