Міненерго повідомило про знеструмлення у п’яти областях через ворожі обстріли.

Знеструмлення внаслідок ворожих обстрілів
Знеструмлення внаслідок ворожих обстрілів

У протягом 20 жовтня знеструмлення спостереглося в Донецькій, Львівській, Сумській, Харківській та Чернігівській областях через обстріли та бойові дії. Цю інформацію повідомило Міністерство енергетики.

У Сумській області через обстріл сталося пошкодження обладнання на підстанції, що спричинило загоряння. Як наслідок, припинило свою роботу живлення на підстанції, повітряні лінії та побутові споживачі в двох областях. Наразі пожежу ліквідовано лише частково.

У Львівській області пошкоджено повітряну лінію через атаку безпілотників, що призвело до знеструмлення побутових споживачів.

У Чернігівській області також були знеструмлені побутові споживачі через обстріл повітряних ліній. Всього було залишено без світла 459 абонентів.

У Харківській області під час повітряної тривоги були позбавлені живлення підстанції, побутові споживачі та промисловість. Живлення вже відновлено.

За весь день енергетики відновили живлення для 190 489 споживачів, що були знеструмлені через бойові дії та технічні збої.

Наразі без світла залишається 585 населених пунктів через бойові дії та технічні проблеми.

Нині передбачається імпорт електроенергії з Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови загальною кількістю 6800 МВт*год і потужністю 1195 МВт.

Нагадаємо, що у ніч з 20 на 21 жовтня російські загарбники здійснили авіаційний удар по критичній інфраструктурі Роменського району в Сумській області. Про це повідомила Сумська обласна військова адміністрація. Як наслідок, декілька населених пунктів було знеструмлено. Також навчись цієї ночі ворожі дрони влаштували атаку по Києву, що призвело до падіння уламків цілей у Дніпровському, Голосіївському та Соломʼянському районах столиці. Про це повідомив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко. Також зазначається, що дрони підлітали до міста з різних напрямків. Зранку 21 жовтня в селищі Глеваха Фастівського району було пошкоджено п'ятиповерхівку через уламки, що впали на будівлю.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua