Мінімальна та середня заробітна плата у Великій Британії за годину.

Мінімальна та середня заробітна плата у Великій Британії за годину
Мінімальна та середня заробітна плата у Великій Британії за годину

Великобританія є країною, в яку мріють потрапити всі, навіть самі європейці. З моменту як Британія вийшла з складу ЄС, у країні змінився і ринок праці. Проте, позбутися повністю європейських тенденцій на ринку праці Великобританії так і не вдалося. 

Сьогодні мінімальна заробітна плата Англії хоч і не найвища, але рівень життя в країні залишається стабільним. Крім того, у цій країні досить лояльне ставлення до українських мігрантів і біженців, що також важливо в нинішніх реаліях. Також мінімальна заробітна плата в Англії, як і скрізь в Європі, безпосередньо залежить від сфери діяльності, що важливо для іноземця, який шукає за кордоном кращого життя. Окрему увагу варто приділити тому, яка мінімальна заробітна плата в Англії в годину (часткова зайнятість у країні також досить поширене явище). 

Мінімальна заробітна плата у Великобританії

мінімальна заробітна плата англія

Почнемо з того, що середня заробітна плата в Англії є тільки умовним показником. У різних сферах відповідно і різна оплата за годину, в місяць і в рік. Крім того, середня заробітна плата у Великобританії залежить від досвіду, а ще регіону країни. У 2024 році є можливість влаштуватися на роботу навіть у глибинці. Тоді і невеликий заробіток може покриватися досить лояльними цінами на житло. 

Що ще потрібно враховувати, вибираючи країну для працевлаштування в цьому році, Великобританія є одною з найбільших економік світу з високо розвинутий ринком праці. У 2024 році рівень заробітних плат у країні продовжує залишатися актуальною темою для обговорення як серед громадян, так і серед експатів, які планують переїзд. У цьому випадку потрібно згадати, що для англійців тема працевлаштування більше стосується досить високих податків. При цьому іноземці, які намагаються “влаштуватися” у країні, більше стурбовані питанням низької оплати праці. Конкурувати з місцевими в Британії дійсно важко. 

мінімальна заробітна плата в англії

Якщо ж говорити про мінімальну заробітну плату в країні, то варто врахувати і прожитковий мінімум у Великобританії. У поєднанні ці 2 показники дають більше реальною інформації. Ці ставки періодично переглядаються і підвищуються з урахуванням рівня інфляції та стану економіки. У 2024 році мінімальна погодинна оплата праці залежить від віку та статусу працівника (тут вже питання стосується біженців, які створили окремий пласт працівників в Англії). 

Сразу потрібно сказати про мінімальну оплату по годинах: 

  1. Працівники старше 23 років отримують близько 11.00 фунтів за годину.

  2. Працівники 21-22 років близько 10.18 фунтів за годину.

  3. Працівники 18-20 років отримують 7.49 фунтів за годину.

  4. Працівники молодше 18 років до 5.28 фунтів за годину.

  5. Стажери — 5.28 фунтів за годину.

Тобто в Британії є пряма зв’язок між віком і середньою оплатою праці. Знову це все ще умовні показники, які більше підходять для статистики. 

мінімальна заробітна плата в англії в годину

Мінімальні заробітні плати стосуються тих груп громадян, які: 

  • мають повний і частковий робочий день; 

  • працюють на сезон; 

  • працюють з 16 років; 

  • стажери. 

Усі інші громадяни, які мають різний рівень роботи, отримують зазвичай більше мінімальної. 

Мінімальна заробітна плата — це важливий показник, який захищає інтереси працівників і забезпечує справедливу оплату праці. Її підвищення у 2024 році стало відповіддю на ріст вартості життя та інфляцію, що дозволило підтримати купівельну спроможність населення.

Скільки в середньому можна заробити у Британії в 2024 році? 

Якщо ж говорити про середні заробітки у Британії, то вони часто далеки від мінімальної. Мінімалка при цьому більше захищає всіх тих громадян, які з тих чи інших причин не можуть працювати повний день. Ось для них і працює мінімалка (не можуть отримувати менше). Для всіх тих, навіть іноземців, які працюють на загальних умовах, мінімалка не така вже й цікава. 

мінімальна заробітна плата у великобританії

Середня заробітна плата у Великобританії значно вища мінімальної і варіюється залежно від сектора економіки, регіону та кваліфікації працівника. У 2024 році середня погодинна оплата праці складає близько 16 – 19 фунтів за годину, що відповідає середньому місячному доходу у 2 800 – 3 500 фунтів до вирахування податків.

У Британії є кілька факторів, які впливають на середню заробітну плату: 

  1. Сфера діяльності. У деяких секторах, таких як IT, фінанси, медицина, середня заробітна плата значно вища, ніж у гостиничному бізнесі чи роздрібній торгівлі.

  2. Місто, регіон. Лондон і південно-східна Англія характеризуються більш високими заробітними платами, тоді як у північних регіонах і Уельсі зарплати зазвичай нижчі.

  3. Спеціалісти з вищою освітою і досвідом роботи заробляють більше у порівнянні з некваліфікованими працівниками.

  4. Повна або часткова зайнятість. Працівники з повною зайнятістю отримують більше за рахунок більшої кількості робочих годин.

середня заробітна плата в англії

Самі британці часто жартують, що їх середня зарплата схожа на пазл, який потрібно довго збирати. Тобто в цій країні склалися всі умови, щоб зарплата була різноманітною і залежною від цілого ряду факторів. 

Якщо вам потрібна хороша робота в Великобританії, багато вдалих вакансій можна знайти на Layboard.com.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua