Мінімальна та середня зарплата в Угорщині.

Мінімальна та середня зарплата в Угорщині
Мінімальна та середня зарплата в Угорщині

Угорщина може і не найпопулярніша країна Європи, але її часто обирають для трудової міграції. Крім того, мінімальна зарплата в Угорщині в співвідношенні з загальними умовами та стандартами життя досить висока. Також середня зарплата в Угорщині доступна практично без досвіду або спеціальності. Усі ці фактори роблять Угорщину досить привабливою для багатьох мігрантів. 

Середня зарплата в Угорщині в доларах може бути нижчою, якщо порівнювати її з європейськими доходами. Цей факт теж потрібно враховувати, підбираючи для себе варіанти трудоустрою за кордоном. Також середня зарплата в Угорщині в євро, яка точно не стане найвагомішим аргументом. При цьому середня зарплата в Угорщині для українців може стати хорошим стартом. 

Який заробіток в Угорщині: за годину, в місяць, в 2024 році 

середня зарплата в угорщині в євро

Угорщину можна віднести до тих країн, які поступово, але розвиваються. У країни не найсильніша економіка в Європі, але при цьому вона менше підвержена впливу різних криз. 

Угорщина — країна з динамічно розвиваючою економікою, яка приваблює як місцевих, так і іноземних працівників. Для українців, як і для інших громадян Східної Європи, Угорщина є привабливою країною для трудоустрою завдяки відносно низькій вартості життя і відкритості ринку праці для мігрантів. Тобто факторів для переїзду в цю країну більш ніж достатньо. Безумовно, в 2024 році цей процес не обходиться без своїх мінусів і нюансів. 

В 2024 році в Угорщині спостерігаються суттєві зміни в рівнях мінімальної та середньої заробітної плати, що робить цю інформацію особливо актуальною для тих, хто планує переїзд або пошук роботи. При цьому процес може бути і не завжди позитивним. 

середня зарплата в угорщині для українців

Якщо говорити про мінімальну оплату праці, то цей показник регулюється на державному рівні. Тобто роботодавці не можуть самостійно порушувати цю мінімалку. При цьому сам показник продовжує зростати, а це вже позитивна для Угорщини динаміка. На мінімалку також відображається інфляція, про що не можна забувати. 

На 2024 рік мінімальна заробітна плата для працівників в Угорщині становить:

  1. Приблизно 232 000 форинтів на місяць (приблизно 620 євро) для некваліфікованих працівників.

  2. І 296 400 форинтів на місяць (приблизно 790 євро) для кваліфікованих працівників.

Вже в рамках цих показників зарплата може бути вищою. Нижче цього показника роботодавцю, який працює на законних підставах, платити менше досить складно. 

Мінімальна заробітна плата в Угорщині, хоча і значно нижча, ніж в країнах Західної Європи, все ж дозволяє забезпечувати основні потреби, включаючи оренду житла та базові витрати на продукти і транспорт. Однак варто відзначити, що мінімальна заробітна плата не завжди покриває всі потреби працівників у великих містах, таких як Будапешт, де витрати на життя вищі. Тобто не така вже велика зарплата нивелюється тим, що платити за оренду і, наприклад, платити за продукти, потрібно менше. 

середня зарплата в угорщині в 2024

Щоб розуміти, скільки багато або мало платять в Угорщині, необхідно розуміти, і скільки доведеться платити кожного дня. Для прикладу, за оренду житла потрібно буде заплатити в столиці близько 270–490 євро на місяць. І це досить мало для Європи. Якщо говорити про продукти, то на місяць продуктовий кошик обійдеться в 110–160 євро. На транспорт доведеться витратити ще менше. Приблизно 25 євро. Таким чином, навіть з мінімальною заробітною платою людина може дозволити собі базові витрати, але комфортний рівень життя вимагатиме більшої зарплати.

Скільки в середньому платять в Угорщині в 2024 році? 

Відштовхуючись від мінімалки, можна зробити висновки про те, яка середня зарплата в країні. Хоча і цей показник тільки умовний. Середня заробітна плата в Угорщині в 2024 році також продовжує зростати завдяки економічному зростанню, розвитку приватного сектора та державним реформам. Тобто отримуючи середню зарплату, в Угорщині вже буде вистачати на достойне життя. 

мінімальна зарплата в угорщині

В 2024 році середня заробітна плата в Угорщині становить близько 450 000 форинтів на місяць (приблизно 1 200 євро) до сплати податків. Однак після вирахування податків і соціальних внесків на руки співробітник отримує приблизно 300 000–350 000 форинтів на місяць (приблизно 800–950 євро). Оподаткування в цій країні, як і в усій Європі, досить складна система з великими податками. Також на середню зарплату, як і на мінімалку, впливає регіон країни та спеціальність. Невід'ємним фактором є досвід. Мігранту в Угорщині також досить складно, адже в країні останні роки склалася й немаленька конкуренція. Якщо потрібна хороша робота в Угорщині, багато вдалих вакансій можна знайти на Layboard.com

середня і мінімальна зарплата угорщини

Якщо говорити про сфери діяльності, де всюди платять, то це точно фінансовий сектор і інформаційні технології (ІТ). Також досить непогано отримують працівники медичної сфери та сфери освіти. Їхній середній заробіток становить від 2 до 3 тис. євро. 


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua