Мінімум 20: школярів чекає дистанційне навчання за новими правилами.

Дистанційне навчання школярів
Дистанційне навчання школярів

Робота дистанційних шкіл у 2024-2025: нові правила та ініціатива "Школа офлайн"

Міністерство освіти і науки повідомило про зміни, які очікують на дистанційні школи у навчальному році 2024-2025. Згідно з новими правилами, в кожному класі повинно бути хоча б 20 учнів, за винятком дітей, які навчаються на екстернаті або вдома. Також буде встановлено вимогу мати хоча б один клас у кожній дистанційній школі, що охоплює всі роки навчання, де будуть проводитися синхронні онлайн-уроки. Ці зміни вносяться в рамках ініціативи "Школа офлайн".

За словами Міністерства освіти і науки, близько 1 мільйона дітей навчаються онлайн, що є великим викликом для держави. Тому введена комплексна політика "Школа офлайн", яка забезпечить доступ до очної освіти та покращить якість дистанційного навчання. В Міністерстві зазначають, що онлайн-класи будуть створені у повністю дистанційних школах або закладах із відповідним обладнанням. У випадку, якщо таких шкіл немає, буде обраний заклад без вимог до його наповненості.

Діти, які навчаються за кордоном, будуть мати програму українознавчого компоненту, а діти з тимчасово окупованих територій будуть навчатися за програмою педагогічного патронажу. Міністерство освіти і науки також запустило гарячу лінію "Школа офлайн".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua