Міноборони допустило до експлуатації канадський бронеавтомобіль (фото).

Український бронеавтомобіль, розроблений в Канаді
Український бронеавтомобіль, розроблений в Канаді

Україна придбала новий бронеавтомобіль

Міністерство оборони України повідомило про придбання нового бронеавтомобіля Roshel Senator MRAP виробництва Канади. Цей автомобіль був доданий до існуючого парку бронетехніки, що складається з більше ніж 20 бронеавтомобілів класу MRAP.

Roshel Senator MRAP має особливу конструкцію, яка забезпечує захист екіпажу і десанту від куль і уламків. Також він має V-подібне днище, яке розсіює енергію вибуху міни або іншого вибухового пристрою. Автомобіль також має посилену ходову частину, повний привід і потужний турбодизель. Універсальність автомобіля забезпечується наявністю лебідки та "нічного" світла.

Міністерство оборони продовжує модернізацію своєї бронетехніки, розробляючи нові моделі та вдосконалюючи існуючі. Поміж раніше оголошених модернізацій є оновлення вітчизняного бронетранспортера "Хорунжий" та представлення бойової платформи "Лють 2.0" українською бригадою "Азов".

Україна продовжує робити значні інвестиції в безпеку і оборону. Тільки у липні з державного бюджету виділено 161,6 млрд гривень на ці цілі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua