Міноборони назвало кількість громадян, що звернулися до центрів рекрутингу ЗСУ.

Люди, які звернулися до центрів рекрутингу ЗСУ
Люди, які звернулися до центрів рекрутингу ЗСУ

За офіційними даними Міноборони, до центрів української армії звернулося майже 21 тисяча громадян, з яких 804 – за останній тиждень.

За інформацією Міноборони, з усього кількістью 20 954 запити, 5 230 осіб стали кандидатами до служби в Силах оборони. Серед найбільш популярних посад, на які надійшло запитів, є водії, штабні працівники та оператори БПЛА.

Міністерство нагадало, що в Україні є 42 центри рекрутингу, два з яких були відкриті лише на минулому тижні. Ці центри дають можливість приєднатися до Збройних Сил, а також інших силових структур, таких як Національна гвардія, Державна прикордонна служба та СБУ.

Процес рекрутингу відбувається конфіденційно, а повістки не видаються у центрах консультацій, зазначили в Міноборони.

Нагадаємо, що в Україні був запущений проєкт рекрутингу до Збройних Сил. Будь-яка зацікавлена особа може вибрати певний підрозділ і почати служити на конкретній посаді.

Сервіс рекрутингу в застосунку "Резерв+"

Вже у жовтні цього року у застосунку Міноборони буде доступний сервіс рекрутингу під назвою "Резерв+". З допомогою цього оновлення користувачі зможуть швидше знайти майбутнє місце служби, оскільки будуть доступні актуальні вакансії у військових частинах Збройних Сил.

Також варто зазначити, що 17 вересня Верховна Рада України прийняла зміни до законопроєкту №12023, який стосується порядку проходження військової служби за контрактом іноземцями та особами без громадянства. За змінами проголосували 278 депутатів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua