Міноборони повідомило, скільки добровольців рекрутується щомісяця.

Співробітники Міноборони на зборах
Співробітники Міноборони на зборах

За словами уповноваженого Міноборони Олексія Бежевця, щомісячно українська армія отримує близько 6,5 тисяч добровольців. Він зробив це заяву під час відкриття Центру рекрутингу в Черкасах.

За словами представника Міністерства оборони, громадянам доступно понад 10 тисяч вакансій у Збройних Силах.

«У тому числі кухарі, ремонтні робітники, юристи, оператори БПЛА, медики та інші. Рекрутоватися можна до всіх Сил оборони, включаючи ЗСУ, Національну Гвардію України, Службу Безпеки України, Державну Прикордонну Службу України та інші», - заявив він.

Наразі вже понад 17 тисяч громадян звернулися до мережі центрів рекрутингу, яку створило Міноборони разом зі земельними органами державної влади та місцевою самоврядуванням. Вони всі отримали консультацію від фахівців-рекрутерів, які пройшли спеціальне навчання.

Раніше члени комітету Ради з національної безпеки, розвідки та оборони заявили про необхідність зниження мінімального віку призову з 25 до 20 років. Проте, Генеральний штаб повідомив, що наразі цього зниження не потрібно.

Також Сухопутні війська ЗСУ видали директиву про заборону мобілізації громадян у віці від 18 до 25 років, які мають обмежені можливості.

За результатами останніх шести місяців, в рекрутингових центрах від 17 до 20 відсотків усіх громадян, які бажають служити за контрактом у ЗСУ, є жінки.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua