Міноборони повідомило, скільки українців заброньовано від мобілізації.

Схема мобілізації в Україні
Схема мобілізації в Україні

Заступник міністра оборони Іван Гаврилюк повідомив, що вже заброньовано понад 900 тисяч військовозобов'язаних українців від мобілізації. За наступний тиждень ця кількість може збільшитись до 1 мільйона. Гаврилюк наголосив на необхідності забезпечення збалансованого захисту держави, де одні воюють, а інші працюють на оборону.

Зазначено, що Росія не зменшує свою присутність на окупованих територіях України. У початку року кількість російських військовослужбовців становила 440 тисяч осіб, зараз ця кількість зросла до приблизно 600 тисяч, а очікується, що до кінця року вона збільшиться до 800 тисяч осіб.

Кабінет міністрів вніс зміни в правила відстрочки від мобілізації, розділивши одну з категорій, яка дає право на відстрочку. Також було спрощено процес бронювання від мобілізації для працівників компаній, що займаються перевезеннями.

За інформацією, критично важливі підприємства та ті, які працюють на потреби Сил безпеки й оборони, забронювали близько 160 тисяч працівників за допомогою системи "Дія".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua