Міноборони спростить процес видачі повісток: деталі.

Схема спрощення видачі повісток
Схема спрощення видачі повісток

МО розробляє автоматизовану систему видачі повісток через реєстр "Оберіг"

Міністерство оборони веде розробку системи автоматизованої видачі повісток від територіальних центрів комплектування. За словами Олега Берестового, начальника Управління інформаційних технологій МО, головна ідея полягає у генерації повісток в реєстрі "Оберіг" і їх подальшій доставці через "Укрпошту".

Наразі повістки виписуються вручну, після чого роздруковується, підписується та ставиться печатка начальником ТЦК. Тільки тоді вони розсилаються за адресами військовозобов'язаних.

Олег Берестовий зазначив: "Ми працюємо над функціоналом, щоб генерація повістки відбувалася безпосередньо у реєстрі "Оберіг", а підпис та печатка ставилися електронним шляхом. Не потрібно роздруковувати повістки у територіальних центрах комплектування".

Повістки будуть відправлятися до централізованого пункту друку, а звідти - через "Укрпошту". Система буде надавати інформацію про місце знаходження повістки, її доставку і час, необхідний для подорожі.

Кабінет міністрів недавно затвердив зміни до проведення призову на військову службу в умовах мобілізації, зокрема до форми повісток. Повістки можуть бути на бланку з гербовою печаткою або формуватися за допомогою Єдиного державного реєстру призовників і мати унікальний електронний ідентифікатор у вигляді QR-коду. Крім того, Кабінет міністрів встановив вимоги до повісток, які видаються призовникам, військовозобов'язаним та резервістам, а також вдосконалив механізми перевірки та надсилання повісток.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua