Міноборони визначило, хто замінить Гладкого на посаді начштабу Сил безпілотних систем.

Гравці збірної на почесному місці
Гравці збірної на почесному місці

Міністерство оборони повідомило, що замінує начальника штабу командування Сил безпілотних систем Романа Гладкого на посаді. Замість нього буде полковник Олексій Халабуда, який раніше командував 28-ю механізованою бригадою. Про це повідомляє УП.

«За результатами перевірки, проведеної Службою безпеки України, було встановлено, що подальше перебування Романа Гладкого на посаді начальника штабу Сил безпілотних систем Збройних сил України є неможливим», – зазначило Міноборони.

14 жовтня Романа Гладкого звільнили з посади і призначили офіцером резерву батальйону резерву.

«Це рішення було ухвалене після дотримання всіх необхідних процедур і ретельної перевірки, з метою підвищення ефективності роботи підрозділу та його здатності відповідати сучасним викликам», – пояснило Міноборони.

Експерти DeepState стверджують, що Гладкий підозрюється у державній зраді, шпигунстві та корупції. Крім того, його дружина виявилася володаркою російського паспорта, а його донька брала участь у спортивних змаганнях в Росії.

Цікаво, що командувач Сил безпілотних систем Вадим Сухаревський не призначав Гладкого на цю посаду.

Служба безпеки України заявила, що не проводила перевірку Романа Гладкого до його призначення на посаду начальника штабу командування Сил безпілотних систем, оскільки це «не передбачено законодавством» для цих посад.

Роман Гладкий більше не є начальником штабу командування Сил безпілотних систем, посаду, яку він отримав цього літа.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua