Міноборони визначилося щодо законопроекту про створення ПВК в Україні.

Міністерство оборони України розглядає законопроект
Міністерство оборони України розглядає законопроект

Міністерство оборони України схвалило проект "Закону про міжнародні оборонні компанії" з зауваженнями

Міністерство оборони України схвалило з зауваженнями проект "Закону про міжнародні оборонні компанії", який регулює діяльність таких організацій в Україні. Про це повідомляється на урядовому порталі.

Законопроект має на меті врегулювання правового статусу та діяльності міжнародних військових компаній, які будуть брати участь у оборонних заходах та надавати оборонні послуги за межами країни.

Згідно з документом, планується створити Державну службу України у справах міжнародних оборонних компаній, яка буде підпорядковуватися Головному управлінню розвідки Міноборони. Цей орган буде контролювати діяльність міжнародних оборонних компаній, реєструвати угоди з оборонних послуг та вести облік їх озброєння та техніки.

Міжнародні оборонні компанії (МОК) зможуть надавати широкий спектр послуг за кордоном, включаючи безпеку, охорону об'єктів, тактичну підготовку, розмінування та консультації з безпеки. Законопроект передбачає, що засновниками МОК можуть бути лише резиденти України, а працівниками – особи від 21 року з досвідом служби в українських військових формуваннях. МОК матиме право на використання стрілецької зброї, броньованої техніки та спеціального обладнання.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ЗСУ отримає нове озброєння зі США, Італії та Бельгії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua