Мінсоцполітики розкрило плани щодо підвищення пенсій: яка індексація чекає на українців.

Пенсійна індексація - нові плани уряду
Пенсійна індексація - нові плани уряду

Міністерство соціальної політики оголосило про два етапи підвищення пенсій наступного року. Про це повідомила міністр Оксана Жолнович під час телемарафону. Перший етап - це заплановане індексування пенсій у березні. "Є гроші на індексацію, ми плануємо її", - зазначила Жолнович.

Оксана Жолнович

Другий етап підвищення очікується влітку, але його реалізація залежить від прийняття пенсійної реформи Верховною Радою. "Ми плануємо ще підвищити пенсії влітку, враховуючи пенсійну реформу, над якою ми зараз працюємо", - повідомила міністр.

Жолнович підкреслила, що підвищення найбільше стосуватиметься пенсіонерів, які вийшли на пенсію давніше. Розмір підвищення залежатиме від сплаченого єдиного соціального внеску (ЄСВ) та стажу роботи.

Міністр також зазначила, що спостерігається позитивна тенденція збільшення сплати ЄСВ, частково завдяки військовим, які отримують вищу зарплату. Вона закликала громадян сплачувати ЄСВ офіційно, оскільки це впливає на розмір пенсій.

Щодо великих пенсій, Жолнович заявила, що їх не будуть обмежувати: "Ми не будемо зменшувати великі пенсії, хто має такі пенсії, отримає їх на тому рівні, як наразі".

Нагадаємо, що заплановане індексування пенсій передбачене законом і проводиться щороку 1 березня, враховуючи інфляцію та зростання зарплат.

Ми також писали, що експерт Попенко запропонував простий спосіб підвищити пенсії до 10 тисяч гривень.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua