Мобілізація без ТЦК. Командир бригади, яка вийшла з Вугледара, повідомив про нові правила комплектування окремих підрозділів.

Мобілізація без ТЦК. Командир бригади, яка вийшла з Вугледара, повідомив про нові правила комплектування окремих підрозділів
Мобілізація без ТЦК. Командир бригади, яка вийшла з Вугледара, повідомив про нові правила комплектування окремих підрозділів

Військові можуть самостійно приймати цивільних для служби, обходячи Територіальні центри комплектування (ТЦК). Згідно з новою постановою Кабінету Міністрів, військові частини мають право призивати особовий склад відповідно до процедури, яку визначає Генеральний штаб. Таке рішення Збройних сил вважається правильним. Комбриг 72 окремої механізованої бригади Олександр Охріменко розповів про деталі цієї нововведення.

Раніше випадали ситуації, коли цивільним не вдавалось потрапити до військових частин після проходження навчання. Тепер кандидати, які хочуть служити під керівництвом певного командира або підрозділу, прибувають до військової частини, проходять співбесіду та розглядаються для зарахування до списку даної військової частини.

Після отримання необхідної кількості особового складу, підрозділи пройдуть злагодження відділень, взводів, рот, щоб підготуватися до спільної роботи. Комбриг Охріменко надіється, що таке рішення позитивно вплине на мотивацію особового складу та забезпечить підрозділ відповідними фахівцями.

Про комбрига Охріменка

Олександр Охріменко очолив 72-у механізовану бригаду, коли місто Вугледар, що знаходилося під її обороною, було оточене противником. Він став на заміну Івану Вінніку, якому було призначено нову посаду для передачі бойового досвіду та просування по службі. 2 жовтня було офіційно оголошено, що українські військові вийшли з Вугледара. Главком побесідував з комбригом Охріменком, щоб розібратися, як відбувався вихід з цього населеного пункту, чому це зайняло так багато часу та яка ситуація склалася на цій ділянці фронту.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua