Мобілізація громадян від 50 років: нардеп пояснив нюанс.

Мобілізація громадян від 50 років
Мобілізація громадян від 50 років

Згідно з директивою Командування Сухопутних сил, чоловіків у віці 50-60 років мобілізувати можна лише за окремим розпорядженням. Цю інформацію підтвердив Федір Веніславський, народний депутат та член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради, в інтерв'ю для Liga.net.

Веніславський повідомив, що у директиві Командування Сухопутних сил є положення, яке обмежує мобілізацію громадян у віці 50-60 років. Це є загальною практикою військового керівництва.

Лише особи старше 50 років призиваються на підставі дефіцитних військово-облікових спеціальностей.

Таким громадянам видавається окреме мобілізаційне розпорядження Генеральним штабом ЗСУ.

Слід зазначити, що народний депутат Олексій Гончаренко вже раніше повідомив про цю директиву Командування Сухопутних військ. Згідно з документом, призов призупинено для чоловіків у віці 18-25 років, але мобілізувати можна осіб у віці 25-49 років. Після 50 років чоловіків можна мобілізувати лише за окремим розпорядженням, яке видано Генштабом з урахуванням всіх необхідних даних.

Новину Сухопутні війська ЗСУ оновили, уточнивши деякі аспекти стосовно призову громадян окремих категорій. Ця дія призначена для зниження напруги в суспільстві. Деталі змін не розголошуються.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua