Мобілізований на Закарпатті помер від побиття? Коментар ТЦК.

Полонений на Закарпатті загинув від побиття? Коментар ТЦК
Полонений на Закарпатті загинув від побиття? Коментар ТЦК

Уповноважений звернувся до прокуратури через побиття мобілізованого чоловіка

Учора Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до прокуратури через повідомлення про те, що на Закарпатті військовий комісаріат нібито побив мобілізованого чоловіка до смерті. Сьогодні Закарпатський обласний територіальний центр комплектування (ТЦК) та служба призову відреагували.

Зазначається, що 28 серпня чоловік розпивав алкогольні напої зі своєю співмешканкою та побив її. Жінка звернулася до правоохоронних органів.

Після цього громадянин був доставлений до 2-го відділу Мукачівського територіального центру комплектування та служби призову для перевірки військово-облікових даних. Було встановлено, що він підлягає призову на військову службу, після проходження військової лікарської комісії був призначений до відправки в команду до навчального центру.

“Після оприлюднення допису Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця, керівництво Закарпатського територіального центру комплектування та служби призову негайно провело робочу зустріч з представником Уповноваженого в Закарпатській області Андрієм Крючковим, де було обговорено цей інцидент та надано всю необхідну інформацію для подальшої взаємодії”, – додали співробітники ТЦК.

Лубінець отримав численні звернення через порушення прав співробітниками ТЦК

Нагадаємо, уповноважений Дмитро Лубінець за вісім місяців 2024 року отримав від українців понад 1,6 тисячі звернень через нібито порушення їхніх прав співробітниками територіальних центрів комплектування (ТЦК).

Зазначено, що з 1 січня 2024 по 13 серпня 2024 року Лубінець отримав 1634 звернень через порушення прав з боку ТЦК. Водночас у 2023 році надійшло 561 таке повідомлення.

За перші 6 місяців 2024 року Лубінець отримав 1190 відповідних звернень, що в шість разів більше, аніж за аналогічний період минулого року, коли кількість таких повідомлень було 198.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua