monobank зазнав масштабної DDoS-атаки: як це вплине на клієнтів.

Зображення методів захисту від DDoS-атак
Зображення методів захисту від DDoS-атак

DDoS-атака на сервіси monobank триває третю добу, - Олег Гороховський

Голова monobank Олег Гороховський повідомив, що сервіси банку постійно піддаються сильній DDoS-атакі, яка триває вже третю добу з невеликими перервами.

За два дні було зареєстровано приблизно 5,5 мільярдів запитів на сервіси банку, що є небаченим рівнем кібератаки. Незважаючи на це, monobank продовжує працювати та забезпечує можливість клієнтам здійснювати платежі та надавати підтримку Збройним Силам України.

"Ми зберігаємо стабільність, щоб ви могли допомогати нашим та здійснювати пожертви. Пожалуйста, підтримуйте ЗСУ і не здавайтесь на цих хакерів", - закликав Гороховський.

Для вирішення проблеми, monobank залучив спеціалістів з Amazon Web Services (AWS), так як такий рівень атак є винятковим для них. Також українські спецслужби надали допомогу.

Хоча ситуація під контролем, масштаб атаки індикативний. Ця атака показує, яка велика підтримка військових отримує український monobank від користувачів.

"Зверніть увагу на те, як ви усі ці роки безупинно допомагаєте і робите пожертви, а ці хацкери намагаються завдати шкоди нашому банку. Ми не подамося, хай вони поцілують нас у зад!", - додав Гороховський.

Вже у лютому відбулася схожа DDoS-атака на українські банки та електронні сервіси, включаючи monobank та Дію.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua