Морква, цибуля, картопля та буряк: як відрізняються ціни на овочі для борщу на ринках та в супермаркетах.

Сільськогосподарські овочі для борщу в ринках та супермаркетах
Сільськогосподарські овочі для борщу в ринках та супермаркетах

На українському ринку овочів спостерігається різноманітність цін та асортименту продукції. Це стосується як великих супермаркетів, так і оптових ринків. Однак, ціни на одні й ті самі овочі можуть значно відрізнятися.

За даними порталу "Хвиля", ціни на овочі були проаналізовані на ринках Шувар, Початок та Столичний, а також у великих супермаркетах.

У супермаркетах країни спостерігається цікава динаміка цін на овочі. Картопля, яка є одним з основних продуктів українського столу, пропонується за середньою ціною 26,32 грн за кілограм. Однак, ціна на неї коливається від 24,20 грн в Auchan до 29,90 грн в Megamarket.

Молода картопля продається за ціною 40,60 грн за кілограм в Auchan, а рожева картопля може бути придбана за ціною від 19,90 грн до 29,90 грн в Auchan.

Морква у супермаркетах продається за середньою ціною 18,82 грн за кілограм, з незначними коливаннями цін між різними магазинами.

На ринку Шувар ціни частково нижчі, ніж у супермаркетах. Тут буряки столові коштують середньо 11,50 грн за кілограм, картопля стандарт - 17,50 грн за кілограм, морква та жовта цибуля ріпчаста коштують також 17,50 грн за кілограм.

На ринку Початок ширший асортимент овочів, включаючи молоді та спеціальні сорти. Тут можна знайти молоду моркву за середньою ціною 40 грн за кілограм, стару картоплю за 30 грн за кілограм, а також різні види буряків - їдальню та циліндричну, від 25 до 40 грн за кілограм. Цибуля звичайна на ринку Початок коштує середньо 30 грн за кілограм.

На ринку Столичний ціни на овочі тримаються на середньому рівні: картопля коштує близько 18 грн за кілограм, ріпчаста цибуля - 14 грн за кілограм, морква - 17 грн за кілограм, а буряки - 15 грн за кілограм.

Раніше "Хвиля" повідомляла про зміну цін на яблука, виноград, банани та апельсини.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua