Морський дрон Magura отримав незвичну прикрасу (відео).

Морський дрон Magura з прикрасою
Морський дрон Magura з прикрасою

Український художник Рустем Скибін прикрасив морський безпілотник Magura V5 кримськотатарським орнаментом. Це додає йому воєнного вигляду і символізує мужність та перемогу.

Генеральний штаб України повідомив, що цей художній проєкт має на меті нагадати про успіхи української армії в боротьбі з Росією в Чорному морі, досягнуті завдяки майстерності воїнів і новітній зброї.

Magura V5 є першим і єдиним у світі надводним безпілотником, який здатний знищити ворожі кораблі. Він має гідродинамічну форму тіла, що дає йому високу маневреність і здатність маскуватися.

Розпису корпусу Magura V5 було досягнуто завдяки підтримці проекту "Кримська платформа".

За допомогою цього безпілотника спецпризначенці Генерального штабу знищили 18 російських кораблів біля узбережжя Криму, а суму збитків ворога оцінюють у понад пів мільярда доларів.

Magura V5 був визнаний найефективнішим під час російської агресії на Україну.

Президент Зеленський заявив, що Україна має потенціал для розвитку виробництва безпілотників, але для цього потрібне додаткове фінансування.

Нагадаємо, згідно з новим законом, окремі підрозділи Збройних сил України будуть відповідальні за управління безпілотними системами.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua