Можливе повернення Трампа до влади: які країни постраждають найбільше - ЗМІ.

Зображення Дональда Трампа в штаб-квартирі
Зображення Дональда Трампа в штаб-квартирі

Трамп: плани та їх вплив на світ

Республіканська партія заявила про плани Дональда Трампа щодо керівництва США. Один з головних пунктів - програма депортації нелегальних іммігрантів та посилення контролю на кордоні. Також передбачається збільшення тарифів і обмеження торгівельних партнерів.

The Economist провів рейтинг 70 найбільших торговельних партнерів США, щоб оцінити глобальні наслідки таких змін. За цим рейтингом, Мексика, Коста-Ріка, Панама, Домініканська Республіка, Сальвадор та Гондурас мають найвищий ризик, оскільки мають низькі витрати на оборону та залежність від військової допомоги Америки.

"Якщо Трамп переможе на виборах, то мексиканці та інші іммігранти, які законно або нелегально перебувають у США, стикаються з жорсткими міграційними правилами", - заявив аналітик.

Також низький ризик мають країни, які не залежать від США. Саудівська Аравія має низьку залежність від американської торгівлі, австралійська економіка переорієнтувалася на Азійсько-Тихоокеанський регіон, а Росія остаточно відокремилася від західних клієнтів.

"Проте, Трамп може стикнутися з опозицією на шляху до виконання своєї політики", - повідомляє журнал.

У свою чергу, Китай, який є провідним партнером США, може відчути наслідки війни на торгівельному полі, в яку Трамп вступив під час свого першого терміну.

Цікаво, що рейтинг "індексу ризику Трампа" охоплює вплив американської політики на торгівлю, безпеку та міграцію.

Джерело: ZN.UA


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua