МВС Литви з’ясовує, як діти Абрамовича отримали громадянство країни.

Діти Абрамовича отримали громадянство Литви
Діти Абрамовича отримали громадянство Литви

Литовська міністерка внутрішніх справ розслідує отримання громадянства дітьми Романа Абрамовича

Міністерка внутрішніх справ Литви, Агне Білотайте, створила комісію для розслідування отримання литовського громадянства дітьми російського мільярдера Романа Абрамовича. За інформацією литовського мовника LRT, 30-річний Аркадій і 31-річна Анна, діти Абрамовича, стали громадянами Литви.

Цю інформацію стало відомо завдяки витоку документів компанії "МеритСервус", яка базується на Кіпрі і керує активами Абрамовича протягом багатьох років.

Департамент міграції Литви відмовився коментувати цю ситуацію, оскільки вона стосується приватних осіб. Але відділ перевірить список осіб та організацій, які підпадають під санкції Європейського Союзу, і переконається, чи є громадянами Литви члени сім'ї таких осіб.

Агне Білотайте заявила, що надання громадянства не повинно бути таємницею, а литовський паспорт не може використовуватися для обхіду санкцій чи зловживань. Вона також наголосила на тому, що захист персональних даних не повинен уступати місця національній безпеці в складних геополітичних умовах.

Раніше журналісти розкрили таємну угоду Абрамовича з головними фінансистами Путіна, а також повідомили про його найбільшу колекцію сучасного мистецтва, яку він тримає прихованою.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua