МЗС Британії відреагувало на ядерні загрози Путіна.

Британське МЗС реагує на Путінські ядерні загрози
Британське МЗС реагує на Путінські ядерні загрози

Міністр закордонних справ Великобританії Девід Леммі висловив різку критику заяв президента Росії Володимира Путіна про можливе використання ядерної зброї. Він назвав ці погрози "пусканням пилу в очі" і типовим ходом Путіна.

Леммі відповідаючи на запитання щодо того, чи він вважає російські погрози брехнею, наголосив, що такі заяви - це частина тактики Кремля, спрямованої на напад на міжнародну спільноту. Він вважає, що ці словесні випади - це спроба відволікти увагу від реальних проблем, зокрема агресії проти України.

Ми не повинні дозволити забити себе з пантелику заявам фашиста, який не має наміру припиняти свої атаки на Україну, - заявив глава МЗС Великобританії.

Леммі також підняв питання про можливість надання Україні дозволу на використання дальнобійної зброї проти цілей на території Росії. Він зазначив, що рішення про військову допомогу мають бути ухвалені спільно з союзниками та президентом України Володимиром Зеленським, з урахуванням ситуації на полі бою.

Він наголосив, що жодна війна не може бути виграна однією зброєю, для перемоги потрібен комплексний підхід та координація зусиль багатьох країн та видів озброєнь.

Аналітики оцінили, чи наважиться Путін на ядерну ескалацію у відповідь на удари по Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua